Tony Blair a negat, în cadrul audierilor organizate de Comisia Leveson, că ar fi încheiat vreun acord cu Rupert Murdoch în schimbul susținerii pe care ar fi acordat-o publicațiile din grupul acestuia, relatează Sky News.
Fostul premier a argumentat că, în cadrul Partidului Laburist, a existat „o strategie deliberată” de îmbunătățire a relațiilor cu presa care până atunci susținea Partidul Conservator.
Blair, care a condus Partidul Laburist în perioada 1994 – 2007, a recunoscut că relația cu grupul News Corporation, care deține The Sun, The Times și The Sunday Times, era esența noii strategii de îmbunătățire a relațiilor cu presa, respingând însă ideea că ar fi fost încheiat vreun acord.
„Nu a existat niciun acord pe probleme de media, nici cu Rupert Murdoch, nici cu alții”, a dat asigurări fostul prim-ministru.
Un protestatar a pătruns în sala în care Tony Blair este audiat pentru presupusele legături cu Rupert Murdoch, numindu-l „criminal de război” pe fostul premier britanic. Bărbatul a pătruns scurt timp în sala în care Tony Blair era audiat, în centrul Londrei, strigând că Blair este „criminal de război” și ar trebui arestat pentru participarea Marii Britanii la conflictul din Irak. „Acest om ar trebui arestat pentru crime de război. JP Morgan l-a plătit pentru intervenția militară în Irak”, a strigat protestatarul.
Lordul Leveson, șeful Comisiei care îl audiază pe Blair, a cerut anchetarea incidentului. Blair a intervenit și a spus: „Pot declara oficial că ce s-a spus despre Irak și JP Morgan este total fals”.
Fostul premier laburist Tony Blair a fost audiat de Comisia însărcinată cu anchetarea legăturilor dintre presă și putere, în urma scandalului interceptărilor telefonice practicate de grupul media al magnatului Rupert Murdoch. Premier în perioada 1997-2007, Blair a avut relații personale cu Murdoch, al cărui grup – News Corporation – era proprietarul fostului tabloid News of the World (NoW), aflat în centrul scandalului interceptărilor. Un fost consilier al lui Blair, fostul ministru Peter Mandelson, a recunoscut că „relațiile personale” dintre Tony Blair și Rupert Murdoch „erau mai apropiate decât ar fi fost înțelept”.
Ancheta independentă, încredințată judecătorului Leveson, a evidențiat deja existența unor legături strânse între anumiți membri ai conducerii grupului media și actualul premier conservator David Cameron.